Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte

de La Ancuta in Pui, 12 Ian 2012 | 4201 vizualizari

 

Asta am mancat noi in acest weekend: o combinatie foarte buna intre pui si o salata usoara de linte verde.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pieptul de pui:
  • 4 felii de piept de pui
  • 100 g nuci
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g smantana
  • 75 ml smantana lichida
  • 80 g cascaval ras
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • Pentru salata de linte:
  • 125 g linte verde
  • 1 ceapa mare
  • 1 praz
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 ml supa de legume
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte:

Feliile de piept de pui se spala apoi se sterg bine de apa si se condimenteaza cu sare si piper. Eu am folosit un piept de pui, pe care l-am taiat in 4.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si prajim carnea pe ambele parti (doar atat cat sa prinda putina culoare).

Scoatem puiul din tigaie si il asezam intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei.

Intr-un caston amestecam nucile taiate (nu tocate), cascavalul ras, usturoiul pisat si cele doua tipuri de smantana. Adaugam apoi patrunjelul tocat, sare si piper. Amestecam bine pana devine pasta.

Cu aceasta pasta ungem in strat gros fiecare bucata de carne.

Dam apoi la cuptor, la foc potrivit 25 de minute.

Intre timp ne ocupam de salata. Punem lintea la fiert in 500 ml supa de legume. Eu am lasat-o peste noate la inmuiat in apa. Am scurs bine apa si apoi am pus-o la fiert in supa de legume. Cand a fiert o dam deoparte si o scurgem bine.

Intr-o cratita incingem 1 lingura ulei de masline si 1 lingura apa. Adaugam ceapa si prazul taiate marunt. Lasam putin sa se soteze apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase. Daca sunt mici se pot taia si numai pe jumatate. Lasam sa fiarba 5 minute, pana scade sucul lasat de ciuperci. Adaugam rosia taiata cubulete si condimentele si mai lasam inca 5 minute, la foc mic. Adaugam apoi lintea fiarta si condimentam cu sare si piper.

La finalul povestii stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie (sau dupa gust) si amestecam.

Servim calda alaturi de puiul in crusta de nuci si un pahar cu vin :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de nuci si salata calda de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:57

Laura, Mirela va

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:58

Multumesc Mihaela. Din pacatae la noi nu prea se foloseste lintea, chiar daca e buna si sanatoasa.

La Ancuta 1

14.01.2012, 17:58

carla ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy